Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Брюксел на 15

...
Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Брюксел на 15
Коментари Харесай

Румен Радев е на среща на върха на ЕС в Брюксел днес и утре

Президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Брюксел на 15 и 16 декември за присъединяване в шестата среща на върха на „ Източното партньорство “ и в съвещанието на Европейския съвет. Това оповестиха от прессекретариата на президента. 

Днес ще се организира шестата среща на върха на „ Източното партньорство “, в която ще вземат участие държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейския съюз, както и на Армения, Азербайджан, Грузия, Република Молдова и Украйна. Срещата ще започне в 16,00 ч. (17,00 ч. българско време) и ще бъде последвана от пресконференция. Срещата ще бъде управлявана от Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет. ЕС ще бъде представляван от ръководителя Мишел и от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Утре ще се състои съвещанието на Европейския съвет.

Готовността и способността на Европейския съюз за реакция в случаи на рецесия, трендовете в развиването на цените на енергийните запаси, партньорството в региона на сигурността, битката с разпространяването на епидемията от ковид, както и тематики от общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз, са измежду акцентите на срещата на държавните и държавни ръководители на страните-членки от Европейския съюз. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР